Oyun Grubu

Oyun grubu

2 YAŞ ANNELİ OYUN GRUPLARI

Çocukların ilk ve en etkili öğretmenleri anne babalarıdır. Çünkü doğumu takip eden ilk 1 yıl içinde ebeveynler çocuklarını yakından gözlemleyip, onlarla sıcak ve güvenilir bir iletişim kurarlar. Biz de bu noktadan hareketle çocuklarımızı ilk defa karşılaşacakları okul ortamına en güvendikleri varlık olan anneleriyle alıştırıyoruz.

OYUN GRUBU PROGRAMIMIZ

20-24 AY
* Alçak tırmanma aktiviteleri, itme-çekme becerilerinin gelişimine yönelik materyal kullanımı, büyük bloklar ve legolar aracılığı ile el-göz koordinasyonunu destekleme çalışmaları, top kullanarak yapılan etkinlikler.
*Sesli kitap ve kartlar kullanılarak yapılan kelime çalışmaları, parmak oyunları.
*Ritm, melodi, ton, vuruş etkinlikleri.
*Kuklalarla dramatizasyon.

*Kolay ve az parçalı yap-bozlar, geometrik şekillerle ilgili tak-çıkar oyuncakları, paraşütle oynanan basit müzikli dairesel etkinlikler.
*Simgesel düşünme, problem çözme ve dil gelişimine yönelik kutulu oyunlar.
*Pilates ve jimnastik saati.
*Klasik müzik eşliğinde sanat faaliyetleri. (Parmak boyası, hamur ve tuz seramiği, yırma-yapıştırma …)
*Müzik atölyesinde ritm çalışmaları. Farklı ülkelere ait müziklerle hareketsel etkinlikler.
*Basit ve kısa şarkılar, parmak oyunları.
*Kitap okuma saati ve içsel zekaya dönük kukla etkinlikleri.
*Çevresindeki arkadaşları ve öğretmenleriyle ilgili farkındalık ve iletişim çalışmaları.
Haftanın 1 günü müzik öğretmenimiz eşliğinde ORFF çalışmaları
Haftanın 1 günü öğretmenimizin vereceği yönergeler eşliğinde 2 yaşa uygun GİMNASTİK çalışmaları .

Oyun gruplarımız 20 aylıktan itibaren haftanın 2, 3 veya 5  günü 2 saat şeklindedir.
Programda yukarıda bahsi geçen bilişsel ve bedensel çalışmalar, müzik ve sanat etkinlikleri yer almaktadır. Programın sonuna mutlaka bahçe etkinliği de eklenmede, çocuklar doğal çim bahçede oynamakta, evcil hayvanlarımızı besleyerek hayvan sevgilerini de tatmin etmektedirler.
Okul psikoloğumuz ile anne-baba eğitimleri, bilgilendirici seminerler yapılmaktadır.
2 Yaş ve üzeri gruplar yarım gün, haftada 3 gün veya tam gün programlarından da yararlanabilmektedirler.