OKULUMUZ

Atlıkarınca Çocuk Evi yuva olarak inşa edilmiş müstakil binasında hizmet verir. 1600 m2 bahçe, 800 m2 iç mekanı mevcuttur. Bütün odaları aydınlık ve güneş görür konumdadır. Deprem yönetmeliğine uygundur. Bilim ve sanat temelli, öğrenci merkezli bir eğitim anlayışı vardır. Çocukları aktif olarak eğitimin içine katan, yaparak yaşayarak öğrenmelerini, öğrenmeyi ve araştırmayı zevk haline getirmelerini sağlayan etkinlikler yapılır. İngilizce yaşamsal olarak yoğun biçimde programın içinde yer alır. Dans, yaratıcı drama, orff (ritm), spor gibi konusunda uzman eğitimciler tarafından verilen branş dersleri dışında, fen-doğa çalışmaları, ana dili etkinlikleri, ilkokula hazırlık çalışmaları vardır. Sanatsal aktivitelerle el becerileri geliştirilir, yaratıcı yönleri desteklenir. Göster-anlat çalışmaları ile çocukların dil gelişimleri artar, konuya odaklanarak dikkatleri gelişir, özgüvenleri artar.

Aile katılım günleri, çeşitli seminerler yapılır. Psikologumuz tarafından yapılan bir dizi gelişim testi ( Mchover, Beier, C.A.T., Metropolitan Okul Olgunluğu, Gesell gibi testler ) ve okul olgunluk testleri ile çocuğun öğrenme ve kişilik profili ortaya çıkarılır. Aile ile paylaşılarak çocuğun daha sonraki eğitim süreçlerine ışık tutulur. Çocuklarımız bahçemizden yaz – kış yararlanırlar.

Çalışma saatleri hafta içi 07.30 – 19.00 arasındadır. Resmi ve dini bayramlar hariç yaz – kış açıktır.

Kışın uygulanan branş faaliyetleri :
* Tam gün ingilizce programı
* Modern Dans
* Yaratıcı Drama
* Müzik (Orff)
* Spor dersleri 15 Haziran ‘da sona erer.

Yaz okulu kapsamında:
* Yüzme, tenis, basketbol,
* Gimnastik, bedmington
* Mini Golf gibi spor faaliyetleri ile
* Kukla Yapımı
* Seramik
* Kil atölyesi
* Resim gibi sanat aktiviteleri yer alır.

Fen – Doğa çalışmaları, bilim dersleri, “Merak ediyorum, öyleyse varım” ve “Göster-Anlat” uygulamaları yıl boyunca devam eder. Her yaş grubunda iki öğretmen vardır. Sınıflarımız 15 kişiliktir. Küçük gruplarda sınıf mevcudu en fazla 10 öğrenciyle sınırlıdır. 2 Yaş ve daha küçük çocuklarımız için saatlik oyun gruplarımız vardır. Tam gün psikolog desteği vardır.

PROGRAMLARIMIZ

Tam Gün 07.30 – 19.00 arası yemekli (Kahvaltı, Öğle yemeği, İkindi kahvaltısı)

Yarım gün Sabah 07.30 – 13.00 arası yemekli (Kahvaltı, Öğle yemeği),    07.30 – 12.00 arası yemeksiz.

Yarım Öğle 12.00 – 19.00 arası yemekli (Öğle yemeği, İkindi kahvaltısı), 13.00 – 19.00 arası yemeksiz ( İkindi kahvaltısı dahil)

3 Yarım gün sabah veya öğle programı

Oyun grupları: ( 22. Aydan itibaren )

2 gün oyun grubu 10.00 – 12.00