Sevgili Velilerim,

Bu yazı, Atlıkarınca Çocuk Evi çatısı altında yazdığım son yazımdır. 31 yılık Atlıkarınca tarihinin 23 yılına eşlik etmiş olmak benim için mutluluk ve gurur verici. Bu çatı altında ilmek ilmek işlediğimiz, yetiştirdiğimiz çocuklar şu anda bu ülkenin öğretmenleri, avukatları, mühendisleri, sanatçıları oldu ve olmaya devam edecekler.

Biz eğitimciler için en önemli şey, çocuklara neler kazandırabildiğimizdir. Bilgi vermekten öte, bir çocuğa bir alışkanlığı kazandırabilmek, olumsuz bir davranışın yerine olumlusunu koyabilmek, onların sevgilerini ve güvenlerini kazanabilmek bizler için paha biçilemez bir olgu.

Atlıkarınca Çocuk Evi olarak 31 yıldır Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, kendisine ve çevresine özen gösteren, doğaya saygılı, milli değerlerine bağlı, empati kurmayı başarabilen, özgüven sahibi, takım çalışmasına uyum sağlayabilen, özgüvenli bireyler yetiştirmeyi hedefledik.  Hayata karışan ve artık birer yetişkin olan eski öğrencilerimizden aldığımız geri dönümlere bakılırsa da bu hedeflere ulaştık.

Bu eğitim sürecinde siz değerli velilerimiz her zaman bizimle işbirliği içinde oldunuz. Verdiğimiz geri dönümleri dikkate aldınız, daha iyisini yapmak için çaba gösterdiniz. En önemlisi, en kıymetli varlıklarınızı bize teslim edip, koşulsuz güvendiniz. Çocuk eğitimi bir ekip çalışmasıdır ve siz bu ekibin en önemli parçası olma sorumluluğunu hakkıyla yerine getirdiniz. Bizlere olan güveniniz, desteğiniz ve katkılarınız için sizlere sonsuz teşekkür ediyoruz.

Bütün çocuklarımız için aydınlık bir gelecek diliyoruz. Hayattaki en önemli başarı “mutlu bir birey” olabilmektir. Diliyoruz ki; bütün çocuklarımız, gerçekten ne olmak istiyorlarsa o olsunlar. Kimliklerini bulabilsinler, zorluklar karşısında güçlü durabilsinler. Sevsinler, sevilsinler. Çünkü gerçekten dünyayı sevgi kurtaracak.

Bizler de sizleri çok seviyoruz. Her şey için teşekkür ediyoruz. Sağlıkla, huzurla ve sevdiklerinizle birlikte geçecek bir ömür dileğiyle. Esenlikle kalın.

Uzman Psikolog Nilay Torbalı ÖZTÜRK